top of page

Seizoen 2017-2018

BLOWING 6-7-8-13-14 oktober 2017 

Tekst: Jeroen van den Berg

Regie: Pieter-Jan Melis

Met: Wim Smulders, Wanda Brants, Vera Van Mieghem, Esteban Van Ecken en Lauren Baetens

Een warm gezin, de mama wordt 40 jaar. Dat is voor haar geen enkel probleem! Haar enthousiasme voor haar feestje is groot genoeg om het hele huis te vullen met vrolijkheid en gezelligheid. 

Iedereen van het gezin heeft er evenveel zin in volgens haar, maar is dat wel zo?

 

Al snel blijkt er toch wel wat meer aan de hand en verloopt het feest niet zoals gepland. Is hun kaartenhuis stevig genoeg om overeind te blijven?!

Blowing is een tragikomedie van Jeroen van den Berg.

DOKTER SGANARELLE 24-25 november en 1-2 december 2017      

Tekst: Een blijspel van Paul Vanbossuyt, naar Molière

Regie: Chris Van de Velde en Francis Durt

MetKilian Amelinckx, Gwendolyn Brusseleers, An Dams, An Durt, Julie Eycken, Marlies Korthoudt, Elke Gorrebeeck, Inge Luyckx, Chani Nijsmans, Christophe Segers, Wim Smulders, Mike Thijs en Vera Van Mieghem

Het zal je maar overkomen,hé! Sganarelle is een eenvoudige, arme bezembinder. Zijn vrouw Aminte moet aan den lijve ondervinden hoe hard het leven wel is. Hun zorg: overleven. Verweg van hun boshut woont de rijke Geronte. Het behoud van het familiefortuin bezorgt hem heel wat kopzorgen. Bovendien heeft hij een schat van een dochter, Lucinde, die doodongelukkig is. Nu ja, ze heeft liefdesverdriet. Ze droomt van Eraste, haar droomprins. Gerontes probleem: zijn geld en Lucinde. Lucindes probleem: het onbegrip van papa. Uiteraard is dit alles ook een taak voor de dokters. Eén dokter kan deze klus niet klaren. Maar, zijn de dokters wel onderlegd genoeg om deze patiënte te genezen? Is Geronte tot alles bereid? Worden Lucinde en Eraste een paar? En wat komt die Sganarelle in dit hele verhaal doen?

 

Dit toneelwerk is een mix van twee bestaande werken van Molière: L’amour Medecin en Le Medecin malgré lui. De auteur Paul Van Bossuyt is er in geslaagd om er een geloofwaardig verhaal van te maken. Het lukte Molière steeds om de mensen een spiegel voor ogen te houden, om zo hun zwakke trekjes in de verf te zetten. Hier leunde hij sterk aan bij de Commedia dell’ arte.

MIXICO IMPOSSIBLE 16-17-23-24 maart 2018      

Tekst: De Kakkewieten

Regie: Marlies Korthoudt

Met: An Durt, Lotte Bode, Michiel Geerts, Marlies Van Reeth, Juno Quayhckx, Wim Smulders, Frauke Zonnekein, Anne-Sophie Cha'Ban, Wouter Neven, Bernd Pichal, Kilian Amelinckx

Mixico Impossible, ofwel:
De noodlottige geschiedenis van Charlotte Van Saksen-Coburg.

Zij was dochter van Leopold I van België en Louise Van Orléans, ze was vrouw van Maximiliaan Van Oostenrijk en werd zo keizerin van Mexico.

Ze heeft 86 jaar geleefd en werd daarvan 60 jaar geleefd.

Ze moest piepjong huwen en de wereld (of toch Mexico) lag aan haar voeten, maar snel draaide het helemaal anders uit en kon niets haar helpen. Werd ze eenzaam oud in een verlaten paleis, terwijl de wereld om haar heen rustig verder draaide. Je zou voor minder gek worden.

Ze heeft haar hele leven gevochten tegen de zotheid, tot ze zichzelf tegen kwam. Let's get ready to rumble!!!

Mixico Impossible is een tragedie, verstopt in een doldwaas jasje van humor, slapstick en zelfspot. 

DE GOLF  27-28 april en 4-5 mei 2018      

Tekst: Ron Jones

Regie: Wim Smulders

Regie-assistente: Chani Nijsmans

Met: Hannelore Durt, Alexander Van der Sande, Myrthe Slootmans, Jessie Erpels, Esteban Van Ecken, Lauren Baetens, Saar Meeusen, Tine Neven, Selin Akpinar, Michelle Van der Leede, Cédric De Belie, Isaline Cha’ban, Chani Nijsmans, Pieter-Jan Melis en Vera Van Mieghem

Frank De Belder is leerkracht Geschiedenis. Wanneer hij les geeft over de Tweede Wereldoorlog uiten sommige van zijn leerlingen hun onbegrip: ze kunnen niet begrijpen dat duizenden mensen zich blindelings lieten leiden door slechts één man. Om er voor te zorgen dat de leerlingen het nazisme beter begrijpen, besluit hij een experiment uit te voeren.  Hij overtuigt hen, zonder dat ze het beseffen, mee te stappen in een fascistische beweging waarvan hij de autoritaire leider is.

DOM, DOM, DOM  25-26-27 mei 2018      

Regie: Christophe Segers

Regie-assistente: Vera Van Mieghem

Met: Yash Hanssens, Alixe Verstraeten, Hazel Van Hove,
Myrthe Plettinx, Dikra Cherk, Gaëthan De Pauw, Isabelle Hottlet

Een dorp, overschaduwd door een vloek.
Goede en slechte mensen, zoals het hoort.
Een nieuwkomer, Anna en haar leerling, Ivan.
Liefde op het eerste gezicht.
Een missie. En de tijd? Die dringt.
Kortom: alle nodige ingrediënten voor een spannend, grappig, sprookjesachtig verhaal.


"Dom, dom, dom!" is een komedie met zowel een romantische leidraad als een absurde kwinkslag.

WEES GUL MET JE ORGANEN  8-9-15-16 juni 2018      

Tekst: Guido Van Meir

Regie: Wim Smulders

Monoloog, gebracht door Chris Van de Velde

De kans dat u ooit een orgaan nodig hebt, is veel groter dan de kans dat u zelf ooit donor zal zijn. Nochtans is iedereen donor mocht u geen  bezwaar hebben aangetekend. Toch vraagt men u zich te laten registreren, zodat uw naaste  familieleden zich niet kunnen verzetten tegen  orgaanafname.  
 
En hier wil Corneel, een prominent dorpsfiguur,  promotie voor maken, want Vlaanderen hinkt een beetje achterop wat orgaandonatie betreft. Maar moet u uw organen dan zomaar schenken aan  eender wie? Corneel heeft, bescheiden als hij is, hier toch een geheel eigen mening over.  
 

bottom of page