Seizoen 2019-2020

VERONICA'S KAMER 
4-5-11-12 oktober 2019

Tekst: Ira Levin              
Vertaling: Bob Stijnen

Regie: Wim Smulders

Spelers: Vera Van Mieghem, Dennis Nijsmans, Elke Gorrebeeck en Michiel Geerts

Op een avond ontmoeten Susan en haar vriend Larry een lief, ouder koppel. Met een vreemd, maar intrigerend verhaal nodigt het koppel hen uit naar het huis van een rijke familie voor wie ze werken. Susan zou gelijkenissen vertonen met Veronica, een reeds lang overleden dochter van de familie. Om aan de stervenswens van de nog levende zus van Veronica te voldoen, vragen ze Susan om voor heel even de plaats van Veronica in te nemen. Susan twijfelt, maar haar nieuwsgierigheid wint het en ze stemt ermee in het spel mee te spelen.

1/1

GELUKKIGE GEZINNETJES

29-30 nov en 6-7 dec 2019                                                                                             

Tekst: John Godber

Vertaling: Myriam Bastiaens

Regie: Wim Smulders

Spelers: Inge Luyckx, Erwin Vermeulen, Vera Van Mieghem, Marlies Van Reeth, Bernd Pichal, Inge Van Hauwaert, Ann Willemen en Francis Durt

Jan komt voor het eerst sinds jaren terug in zijn ouderlijke woning. De kamer doet hem een deel van zijn jeugdjaren herbeleven. Zo denkt Jan terug aan het einde van zijn lagere schooltijd toen hij hoorde dat hij niet geslaagd was. Grote consternatie in de familie, want de dochter van zijn tante doet Latijnse, speelt vloeiend klarinet en wordt door iedereen op handen gedragen. Jan is het kneusje van de familie. Hij besluit zich niet te laten doen en meer op te komen voor zichzelf, maar dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn met familiale spanningen als gevolg. Gelukkig wordt hij omringd door zijn grootouders. Maar als die overlijden, verliest Jan zijn steunpilaren. 'Gelukkige Gezinnetjes' is een diep-menselijke en daardoor héél herkenbare komedie over ouders die willen dat hun kinderen het beter hebben dan zijzelf het ooit hebben gehad.

© 2017 Lofttheater. all rights reserved.

  lofttheater@gmail.com

Volg ons:
  • Facebook Classic
266px-Instagram_logo_2016.svg.png